Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Kött- och kikärtsgryta med couscous
Ingredienser
4 portioner
500 g fransyska, tärnad i 2 x 2 cm
1 gul lök, i stora bitar
2 msk rapsolja
2 morötter, i stora bitar
1 zucchini, i stora bitar
2 tsk salt
1 röd chili, hackad
2 tsk spiskummin, malen
1 tsk koriander, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk gurkmeja
2 tsk salt
3 krm kajennpeppar
6 dl vatten
1 burk hela tomater
150 g djupfrysta haricot verts
1 dl persilja, hackad
Couscous:
3 dl couscous
3 dl köttbuljong
1 dl kokta kikärter
½ dl russin
salt och malen vitpeppar
Till servering:
haricots verts
Gör så här
Bryn köttet och löken i olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt morötter, zucchini, kryddor, vatten och tomater. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 1 timme. Tillsätt bönorna när några minuter av koktiden återstår.
Couscous:
Koka upp buljongen och häll ner couscousen. Låt dra ca 3 minuter under lock. Tillsätt kikärter och russin. Hetta upp, krydda med salt och peppar och strö över persilja före servering.
Servera grytan med couscousen och haricots verts.