Du behöver ett paket nötfärs, några kryddor, färdiga wokgrönsaker och yoghurt, och vips har du en härlig färsgryta med orientalisk smak. Perfekt vardagsmat när middagen ska fram snabbt.
Kardemummakryddad färsgryta med couscous
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk flytande matfett
500 g tomater, passerade
½ citron, rivet skal och saft
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 kanelstång
1 krm kardemummakärnor, stötta i mortel
salt
400 g wokgrönsaker
Cous cous:
3 dl cous cous
3 dl vatten
1 tsk gurkmeja
Till servering:
1 dl tjock yoghurt
Gör så här
Fräs färs, lök och vitlök i matfett. Tillsätt tomat. Blanda i alla kryddor, smaksätt med salt och sjud ca 10 minuter.
Fräs wok grönsakerna.
Koka upp vatten med gurkmeja och häll över couscousen. Låt dra 3 minuter.
Servera med yoghurt.