I det här receptet använder vi strimlad putsad kotlettrad (ytterfilé av gris), men grytan kan också lagas av strimlad bog eller skinka. Kryddmarinaden gör grytan extra mustig.

I det här receptet använder vi strimlad putsad kotlettrad (ytterfilé av gris), men grytan kan också lagas av strimlad bog eller skinka. Kryddmarinaden gör grytan extra mustig.
4 portioner
500 g putsad kotlettrad (ytterfilé), strimlad
smör till stekning
Marinad:
½ msk citronskal, finrivet
2 tsk salt
½ msk farinsocker
1 klyfta vitlök, pressad eller finhackad
1 tsk anisfrö, lätt krossade
Till grytan:
1 burk körsbärstomater
½ dl soltorkade tomater, finhackade
1 tsk koncentrerad mörk kalvfond
1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunna,
1 dl löst packade färska basilikablad, grovhackade
Till servering:
pasta
bladspenat med parmesan och muskot
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och marinera 1 timme. Rör om en gång under tiden.
Klappa köttet lätt med hushållspapper så att ytan blir helt torr. Hetta upp smör i en panna tills det är nötbrunt. Bryn köttet hastigt och ta upp det.
Häll körsbärstomaterna i en traktörpanna. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över tomaterna. Vänd ner soltorkade tomater och kalvfond. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Vänd ner vita bönor och låt puttra i ytterligare några minuter. Vänd ner köttet och rör om. Strö över basilika.
Servera med pasta och grönsaker.