I det här receptet använder vi strimlad putsad kotlettrad (ytterfilé av gris), men grytan kan också lagas av strimlad bog eller skinka. Kryddmarinaden gör grytan extra mustig.
Strimlad kotlettrad med ragu på två sorters tomater
Ingredienser
4 portioner
500 g putsad kotlettrad (ytterfilé), strimlad
smör till stekning
Marinad:
½ msk citronskal, finrivet
2 tsk salt
½ msk farinsocker
1 klyfta vitlök, pressad eller finhackad
1 tsk anisfrö, lätt krossade
Till grytan:
1 burk körsbärstomater
½ dl soltorkade tomater, finhackade
1 tsk koncentrerad mörk kalvfond
1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunna,
1 dl löst packade färska basilikablad, grovhackade
Till servering:
pasta
bladspenat med parmesan och muskot
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och marinera 1 timme. Rör om en gång under tiden.
Klappa köttet lätt med hushållspapper så att ytan blir helt torr. Hetta upp smör i en panna tills det är nötbrunt. Bryn köttet hastigt och ta upp det.
Häll körsbärstomaterna i en traktörpanna. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över tomaterna. Vänd ner soltorkade tomater och kalvfond. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Vänd ner vita bönor och låt puttra i ytterligare några minuter. Vänd ner köttet och rör om. Strö över basilika.
Servera med pasta och grönsaker.