Strimlad kotlettrad med ragu på två sorters tomater

I det här receptet använder vi strimlad putsad kotlettrad (ytterfilé av gris), men grytan kan också lagas av strimlad bog eller skinka. Kryddmarinaden gör grytan extra mustig. 

Ingredienser

4 portioner

500 g putsad kotlettrad (ytterfilé), strimlad
smör till stekning

Marinad:
½ msk citronskal, finrivet
2 tsk salt
½ msk farinsocker
1 klyfta vitlök, pressad eller finhackad
1 tsk anisfrö, lätt krossade

Till grytan:
1 burk körsbärstomater
½ dl soltorkade tomater, finhackade
1 tsk koncentrerad mörk kalvfond
1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunna,
1 dl löst packade färska basilikablad, grovhackade

Till servering:
pasta
bladspenat med parmesan och muskot

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och marinera 1 timme. Rör om en gång under tiden.

Klappa köttet lätt med hushållspapper så att ytan blir helt torr. Hetta upp smör i en panna tills det är nötbrunt. Bryn köttet hastigt och ta upp det.

Häll körsbärstomaterna i en traktörpanna. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över tomaterna. Vänd ner soltorkade tomater och kalvfond. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Vänd ner vita bönor och låt puttra i ytterligare några minuter. Vänd ner köttet och rör om. Strö över basilika.

Servera med pasta och grönsaker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top