Osso buco på gris
Ingredienser
4 portioner
1 kg färsk framlägg med ben, skivad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk vetemjöl
2 msk smör
4 schalottenlökar, finhackade
150 g rotselleri, finhackad
1 morot, finhackad
1 msk rapsolja
400 g hela tomater, konserverade
3 msk tomatpuré
1 lagerblad
2 dl vitt vin
3 msk koncentrerad kalvfond
3 dl vatten
2 msk färsk basilika, hackad
Gremolata:
2 dl bladpersilja, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk citronskal, rivet
Till severing:
saffransrisotto
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Panera det i mjöl. Bryn köttet i smör och lägg i en gryta.
Fräs lök, selleri och morot i olja. Lägg över i grytan och slå på tomaterna. Strö över det mjöl som blev kvar vid paneringen och rör om.
Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vin, fond och vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 1 ¼ timme. Strö över basilika.
Blanda alla ingredienser till gremolatan och servera till. Servera med saffranskokt ris eller saffransrisotto.