Grillade racks av gris med coleslaw

Racks av gris, kotlettrad med extra långa ben, hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och saluhallar. Racks kan även skäras ut till kotletter med långa ben, som fungerar som ett handtag när du ska gnaga på benet. Grilla eller stek kotletterna, och glöm inte att svepa benet i folie för att skydda det från att bli bränt undet tillagningen. 

Ingredienser

4 skivor av racks av gris

salt och malen svartpeppar

Coleslaw:
200 g vitkål eller savoykål

1 msk salt
1 stor morot, grovt riven
½ dl majonnäs

1 msk citronsaft

1 tsk strösocker

1 krm malen svartpeppar 

Till servering:
råstekt potatis 

Du behöver också:
aluminiumfolie

Gör så här

Ta fram köttet ur kylen, salta, lägg det på ett fat. Täck med plastfolie och låt det stå framme tills det är rumsvarmt. Förbered coleslaw och potatis under tiden.

Coleslaw: 
Finstrimla kålen, lägg den i en skål och strö över lite salt. Låt den stå i cirka 1 timme för att mjukna. Häll bort vätskan som bildats och blanda den med övriga ingredienser, smaksätt med salt och peppar.

Värm ugnen till 175˚. Svep in benen i aluminiumfolie, så att de inte svärtas under tillagningen. Lägg kotletterna på het utegrill eller i grillpanna, och låt dem få en läckert grillad yta på båda sidorna. Lägg över dem i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 65˚, ca 10 minuter.

Servering:
Servera med coleslaw och råstekt potatis. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top