När det är säsong för grönkål kan du göra den här goda salladen. Den passar extra bra ihop med julskinka. Servera den här goda mackan till lunch eller kväll.
Skinkmacka med coleslaw på grönkål
Ingredienser
4 portioner
4 skivor julskinka
4 skivor surdegsbröd
Coleslaw:
200 g färsk grönkål
1 gul lök
1 äpple
1 dl valnötter
1 ¼ dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Börja med att göra coleslaw:
Skär bort den tjocka nerven i mitten av grönkålsbladen och
strimla bladen fint. Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor.
Lägg kål och lök i rikligt med kokande, saltat vatten och
låt koka under lock i 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag och doppa ner det i
en skål med iskallt vatten. Genom att kålen kyls ned snabbt bevaras den gröna
färgen. Låt kålen rinna av och pressa ut allt vatten.
Kärna ur och skär äpplet i strimlor och blanda det med kål
och lök, hacka valnötterna och tillsätt dem. Blanda majonnäs, senap, vinäger,
honung, salt och peppar i en skål och rör ner det i blandningen.
Servering:
Servera blandningen på en skiva julskinka på surdegsbröd.