Testa dessa goda fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök. I salladen får grönkålen sällskap av sina smakkompisar äpple och rödlök. Salladen är enkel att göra, särskilt som du i många butiker hittar sköljd och färdigskuren grönkål.
Fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök
Ingredienser
4 personer
Fläskfilémedaljonger:
600 g putsad fläskfilé, mittbit
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
5–10 timjankvistar, hackade blad
2 tsk neutral rapsolja
Stekt grönkål med äpple och rödlök:
1 rödlök, tunnstrimlad
½ dl äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
½ krm salt
2 äpplen, tärnade
400 g grönkål, grovhackad
2 tsk olivolja
Till servering:
fullkornsbröd
Gör så här
Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Torka filébitarna med hushållspapper. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt dem dra i 15 minuter. Lägg lökstrimlorna till grönkålssalladen i en skål och blanda med vinäger, honung och salt. Låt löken marineras i 10 minuter. Vänd den ett par gånger under tiden.
Hetta i en panna upp rapsoljan som köttet ska stekas i. Det ska vara så varmt att det fräser när du lägger i köttet. Bryn medaljongerna 1 minut på varje sida. Sänk värmen till medel och stek köttet klart. De ska stekas 2 ½-3 minuter på varje sida. Då får de en vacker stekyta och blir saftiga. Ta upp köttet och låt det vila under smörpapper till servering.
Värm olivoljan i pannan. Stek hälften av grönkålen i ½-1 minut. Den ska falla ihop lite men fortfarande vara spröd och krispig. Lägg grönkålen i en skål och stek resten. Lägg över i skålen och blanda samman med peppar, rödlök och skyn från stekpannan. Salta och blanda till sist ner äppeltärningarna.
Servering:
Lägg upp grönkålen på serveringstallrikar och toppa med köttet. Servera genast med bröd.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Fläskfilémedaljonger med grönkål och gnocchi
Spenatpannkakor med fläskkotlett, picklad rödlök och yoghurt
Bakad potatis med yoghurt, krispigt fläsk, persiljeolja och rödlök
Baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök
Fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi
Fläskfilémedaljonger med gröna bönor, sojadressing och tång