Fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök

Testa dessa goda fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök. I salladen får grönkålen sällskap av sina smakkompisar äpple och rödlök. Salladen är enkel att göra, särskilt som du i många butiker hittar sköljd och färdigskuren grönkål.

Ingredienser

4 personer

Fläskfilémedaljonger:
600 g putsad fläskfilé, mittbit
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
5–10 timjankvistar, hackade blad
2 tsk neutral rapsolja

Stekt grönkål med äpple och rödlök:
1 rödlök, tunnstrimlad
½ dl äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
½ krm salt
2 äpplen, tärnade
400 g grönkål, grovhackad
2 tsk olivolja

Till servering:
fullkornsbröd

Gör så här

Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Torka filébitarna med hushållspapper. Krydda med salt,  peppar och timjan. Låt dem dra i 15 minuter. Lägg lökstrimlorna till grönkålssalladen i en skål och blanda med vinäger, honung och salt. Låt löken marineras i 10 minuter. Vänd den ett par gånger under tiden.

Hetta i en panna upp rapsoljan som köttet ska stekas i. Det ska vara så varmt att det fräser när du lägger i köttet. Bryn medaljongerna 1 minut på varje sida. Sänk värmen till medel och stek köttet klart. De ska stekas 2 ½-3 minuter på varje sida. Då får de en vacker stekyta och blir saftiga. Ta upp köttet och låt det vila under smörpapper till servering.

Värm olivoljan i pannan. Stek hälften av grönkålen i ½-1 minut. Den ska falla ihop lite men fortfarande vara spröd och krispig. Lägg grönkålen i en skål och stek resten. Lägg över i skålen och blanda samman med peppar, rödlök och skyn från stekpannan. Salta och blanda till sist ner äppeltärningarna.

Servering:
Lägg upp grönkålen på serveringstallrikar och toppa med köttet. Servera genast med bröd.

FLER RECEPT

Rulla till toppen