Fläskfilémedaljonger med gröna bönor, sojadressing och tång

Ont om tid? Dessa fläskfilémedaljonger med gröna bönor, soja, sojadressing och tång är en enkel, snabb och fantastiskt god rätt. Fläskfilémedaljongerna steks med färsk timjan och serveras med bönor, sojadressing och tång. Servera med ett gott bröd och eventuellt kokt ris eller potatis. Haricots verts är vanliga brytbönor som skördats späda.

Ingredienser

4 personer

600 g fläskfilé, putsad
2 msk neutral rapsolja
3 färska timjankvistar, hackade blad
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Bönor med sojadressing:
25 g torkad tång
600 g haricots verts, ansade
½ dl kinesisk soja
½ dl äppelcidervinäger
1 msk honung
½ dl extra jungfruolja
3 msk sesamfrön

Till servering:
½ kruka färsk koriander, plockade blad
½ kruka färsk mynta, plockade blad

Gör så här

Värm ugnen till 180°. Bryn köttet i olja i het stekpanna och lägg över i en ugnssäker form. Krydda med timjan, salt och peppar. Ställ in köttet i ugnen och stek 10 minuter.

Bönor med sojadressing: Blötlägg tången i kallt vatten i 5-10 minuter tills den blir lite mjuk men ändå har tuggmotstånd. Koka upp en gryta med rejält saltat vatten, tillsätt bönorna och koka upp. Sänk värmen till medel och koka i ca 1 minut tills bönorna är mjuka men fortfarande ger tuggmotstånd. Ta upp bönorna och lägg dem direkt i kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet från bönorna och låt dem rinna av.

Häll soja, vinäger och honung i en liten kastrull och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud i 4 minuter tills blandningen börjar tjockna lite och ta sedan av det från värmen. Tillsätt olja under vispning tills dressingen en krämig konsistens. Tillsätt sesamfrön och låt dressingen svalna. Dela tången i mindre bitar och blanda samman med dressingen och bönorna.

Ta filén ur ugnen. Låt den vila 5 minuter och skär sedan upp den i skivor. Lägg upp köttet och bönorna. Toppa med koriander och mynta.

Receptet är framtaget av kocken Mikkel Karstad.

Mikkel Karstad

Receptet är skapat av Mikkel Karstad

Mikkel Karstad fokuserar sin matlagning på upplevelser för alla sinnen som baseras på hans nyfikenhet för natur och de grönsaker som är i säsong. säsongsgrönsaker. Han har ett förflutet på Michelin-restauranger och är författare till kokboken Evergreen, där matglädje och estetik är mycket viktig. Uppdraget är att inspirera till att äta grönare och använda grönsaker under alla säsonger.

FLER RECEPT

Rulla till toppen