Potatissoppa med skinka och grönkål

Denna härliga potatissoppa med skinka och grönkål är perfekt att göra när man vill ta tillvara på julresterna och minska svinnet.

Ingredienser

4 personer

800g kokt potatis (ca 6-8 stycken)
8-10 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
salt, peppar
0,25 tsk rökt paprikapulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk lökpulver
50g grönkål + smör
500g julskinka
1 dl rostad lök

Gör så här

Skär potatisen till mindre bitar och ha ner i en kastrull. Slå på vatten och låt det koka i 5 minuter.

Mosa potatisen noggrant med en potatismosare och ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan. Rör i creme fraiche, vin och kryddor. Låt puttra ytterligare 5-10 minuter på medeltemperatur.

Skär grönkålen till mindre bitar och stek den mjuk och glansig i smör i en stekpanna på ganska låg temperatur. Smaka av med lite salt. Skär julskinkan till stavar.

Slå upp soppan i skålar och strössla över grönkål, julskinka och rostad lök samt ett drag på pepparkvarnen.

Receptet är framtaget av Madeleine Landley, från Landleys kök.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top