Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen.

Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen.
Grillad grädde:
4 dl grädde
2 msk cidervinägersenap
1 tsk dijonsenap
Senapsstuvad grönkål:
1 silverlök
500 g grönkål
50 g smör
2 dl vitt vin
Till servering:
100 g ljust surdegsbröd
200 g rökt fläskkarré
Du behöver också:
utegrill och grillkol
Värm ugnen till 160°. Bryt brödet till servering i mindre bitar och rosta det gyllene. Ta ut och lägg åt sidan. Skär fläskkarrén i tunna skivor.
Häll upp grädden och senapssorterna i en bunke. Ställ den på het grillgöd och lägg på locket på grillen. Titta till grädden efter 5 minuter, den får gärna bli lite bränd i kanterna. Ta då bort skålen från grillen.
Skala och strimla silverlöken tunt. Riv eller skär grönkålen i mindre bitar. Hetta upp smöret i en kastrull och sautera löken mjuk i smöret. Tillsätt kålen och vinet och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt sedan senapsgrädden och krydda med salt och peppar.
Fördela kålen på ett tallrikar och toppa med karrén och brödkrutongerna.