Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré

Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen. 

Ingredienser

Grillad grädde:

4 dl grädde

2 msk cidervinägersenap

1 tsk dijonsenap

Senapsstuvad grönkål:

1 silverlök

500 g grönkål

50 g smör

2 dl vitt vin

Till servering:

100 g ljust surdegsbröd

200 g rökt fläskkarré

Du behöver också:

utegrill och grillkol

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Bryt brödet till servering i mindre bitar och rosta det gyllene. Ta ut och lägg åt sidan. Skär fläskkarrén i tunna skivor.

Häll upp grädden och senapssorterna i en bunke. Ställ den på het grillgöd och lägg på locket på grillen. Titta till grädden efter 5 minuter, den får gärna bli lite bränd i kanterna. Ta då bort skålen från grillen.

Skala och strimla silverlöken tunt. Riv eller skär grönkålen i mindre bitar. Hetta upp smöret i en kastrull och sautera löken mjuk i smöret. Tillsätt kålen och vinet och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt sedan senapsgrädden och krydda med salt och peppar.

Fördela kålen på ett tallrikar och toppa med karrén och brödkrutongerna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top