Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen.
Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré
Ingredienser
Grillad grädde:
4 dl grädde
2 msk cidervinägersenap
1 tsk dijonsenap
Senapsstuvad grönkål:
1 silverlök
500 g grönkål
50 g smör
2 dl vitt vin
Till servering:
100 g ljust surdegsbröd
200 g rökt fläskkarré
Du behöver också:
utegrill och grillkol
Gör så här
Värm ugnen till 160°. Bryt brödet till servering i mindre bitar och rosta det gyllene. Ta ut och lägg åt sidan. Skär fläskkarrén i tunna skivor.
Häll upp grädden och senapssorterna i en bunke. Ställ den på het grillgöd och lägg på locket på grillen. Titta till grädden efter 5 minuter, den får gärna bli lite bränd i kanterna. Ta då bort skålen från grillen.
Skala och strimla silverlöken tunt. Riv eller skär grönkålen i mindre bitar. Hetta upp smöret i en kastrull och sautera löken mjuk i smöret. Tillsätt kålen och vinet och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt sedan senapsgrädden och krydda med salt och peppar.
Fördela kålen på ett tallrikar och toppa med karrén och brödkrutongerna.