Pulled pork-burgare med coleslaw

Pulled pork blir allra godast när den görs av fläskkarré. Den ska vara mör och kryddig, och kan serveras i hamburgerbröd, tortillabröd eller pitabröd efter smak. Denna pulled pork-burgare med coleslaw på spetskål och ärtor är för 6 personer. Det räcker således att bjuda på, eller till en eller par goda matlådor. Perfekt som fredagsmat.

Ingredienser

6 personer

1,5 kg fläskkarré

Marinad:
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
½ dl tomatketchup
1 dl äppelcidervinäger
1 msk Worcestershiresås
3 enbär, krossade
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk farinsocker
2 lagerblad
½ msk salt
2 msk rökig bbq-sås

Coleslaw på spetskål och ärtor:
50–100 g djupfrysta ärter
1 spetskål, ca 300 g
½ tsk havssalt
½ röd spansk peppar, finhackad
1 dl naturell yoghurt
2 msk majonnäs
1 ½ tsk äppelcidervinäger
½ tsk strösocker
1 krm dijonsenap
1 krm malen svartpeppar

Till servering:
6 hamburgerbröd

Gör så här

Skär köttet i stora kuber, 4 x 4 cm. Lägg det i en bunke.

Marinad: Lägg lök och vitlök i en bunke. Häll på tomatpuré, senap, ketchup, vinäger och Worcestershiresås. Tillsätt enbär, chili, paprika, socker, lagerblad och salt. Blanda samman och vänd ner marinaden i köttet.

Lägg över köttet i en ugnssäker form eller gryta med lock. Ställ in det i ugnen när den fortfarande är kall. Värm ugnen till 150° och låt köttet stå i ca 4 timmar. Köttet ska bli så mört att det faller isär. Var dock vaksam på att inte låta köttet koka torrt i ugnen. Tillsätt lite vatten och rör om i så fall.

Coleslaw på spetskål och ärtor: Tina de djupfrysta ärtorna. Skölj och skiva spetskålen fint, lägg den i en sil och strö över salt. Låt den dra i minst 15 minuter. Krama sedan ur vätskan ur kålen. Varva kål, chili och ärtor i en bunke. Rör ihop yoghurt, majonnäs, vinäger, socker, senap och peppar till en dressing. Vänd er den i salladen.

Ta ut köttet ur ugnen och låt det svalna något. Sila marinaden och häll den i en kastrull. Koka ner den till 1 ½- 2 dl. Riv köttet med hjälp av två gafflar och ta bort överflödigt fett. Vänd ner köttet och bbq-såsen i den kokta marinaden och krydda med salt och peppar.

Servering: Värm pulled pork och hamburgerbröden. Låt var och en fylla sitt bröd med pulled pork och coleslaw.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top