Pulled pork i tortillabröd

Pulled pork kan serveras på många sätt. Det är trevligt att låta köttet vara en del av en plockmiddag, där var och en fyller sitt tortillabröd med valfria tillbehör. 

Ingredienser

6 portioner

1 kg fläskkarré, benfri
1 stor gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, skivade

BBQ-sås:
1 dl ketchup
½-1 msk chipotlepasta
½ dl vatten
1 msk farinsocker
½ tsk malen koriander
½ msk + ½ tsk malen spiskummin
1 msk chilipulver
(1 msk whisky eller annan smakrik sprit)

Till servering:
tortillabröd
vita och svarta bönor
strimlad isbergssallad
guacamole
riven ost
tomatskivor
mjukstekt lök

Gör så här

Lägg köttet i en tjockbottnad kastrull med lock eller en ugnssäker form med lock. Blanda ingredienserna till BBQ-såsen och bre på köttet. Lägg lök och vitlök ovanpå.

Ställ in grytan i ugnen och värm den till 125°. Låt karrén stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i bottnen av kastrullen.

Se till grytan då och då, så att det inte bränner fast. Häll på vatten om det behövs. Efter 3 timmar kan du smaka av och tillsätta lite mer av korander, spiskummin och/eller chili.

Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda samman köttet med såsen. Smaka av och krydda med ytterligare whisky, spiskummin och chili om det behövs. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten.

Värm eller ljumma köttet före servering, och servera det med tillbehören.

Tips! Blev det över? Gör en pulled pork sandwich.

FLER RECEPT

Rulla till toppen