Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré.

Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré.
4 portioner
500 g fläskkarré, i bitar ca 4×4 cm
2 tsk salt
1 gul lök i bitar
1 dl tomatpuré
1 msk koncentrerad ljus kalvfond
½ vitkålshuvud, ca 800 g, i bitar 4×4 cm
1 tsk kummin
2 lagerblad
1 msk paprikapulver
½ tsk krossad svartpeppar
Till servering:
1 dl finskuren bladpersilja
kokt potatis
Du behöver också:
en ugnssäker gryta med lock
Värm ugnen till 135°.
Lägg köttet i en ugnssäker gryta och blanda samman med salt, lök, tomatpuré och kalvfond. Lägg kålen ovanpå köttet, men rör inte om. Sätt locket på grytan och ställ den i ugnen 2 timmar.
Stöt kumminen lätt med smulade lagerblad. Vänd ner alla kryddor i grytan. Sätt på locket och baka ytterligare 1 timme. Grytan är färdig när kålen är mjuk och köttet smältande mört. Krydda med salt och mer malen svartpeppar.
Strö över persilja och servera med kokt potatis.