Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré.
Gris i kål
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskkarré, i bitar ca 4×4 cm
2 tsk salt
1 gul lök i bitar
1 dl tomatpuré
1 msk koncentrerad ljus kalvfond
½ vitkålshuvud, ca 800 g, i bitar 4×4 cm
1 tsk kummin
2 lagerblad
1 msk paprikapulver
½ tsk krossad svartpeppar
Till servering:
1 dl finskuren bladpersilja
kokt potatis
Du behöver också:
en ugnssäker gryta med lock
Gör så här
Värm ugnen till 135°.
Lägg köttet i en ugnssäker gryta och blanda samman med salt, lök, tomatpuré och kalvfond. Lägg kålen ovanpå köttet, men rör inte om. Sätt locket på grytan och ställ den i ugnen 2 timmar.
Stöt kumminen lätt med smulade lagerblad. Vänd ner alla kryddor i grytan. Sätt på locket och baka ytterligare 1 timme. Grytan är färdig när kålen är mjuk och köttet smältande mört. Krydda med salt och mer malen svartpeppar.
Strö över persilja och servera med kokt potatis.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole
Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron
Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs
Fläsklägg med kål, bränd grädde och senap
Tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus