Denna picnicbogsgryta med ärtris är en snabblagad gryta med färsk picnicbog och grönsaker. En perfekt vardagsmiddag.
Picnicbogsgryta med ärtris
Ingredienser
4 portioner
400 g grisbog, strimlad
1 gul lök, hackad
3 dl passerade tomater
1 dl köttbuljong
1 röd paprika, strimlad
200 g minimajs, fryst
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
Ärtris:
3 dl ris
6 dl vatten
1 tsk salt
200 g ärtor
Tillbehör:
4 msk gräddfil
Gör så här
Koka riset i saltat vatten och lägg i ärteona då 5 minuter återstår.
Koka upp lök, tomater och buljong i en gryta. Lägg i kött och paprika och koka ca 15 minuter. Tillsätt majs då 5 minuter återstår. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
Servera grytan med riset och gräddfil.