Picnicbogsgryta med ärtris

En snabblagad gryta med färsk picnicbog och grönsaker. En perfekt vardagsmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

400 g grisbog, strimlad
1 gul lök, hackad
3 dl passerade tomater
1 dl köttbuljong
1 röd paprika, strimlad
200 g minimajs, fryst
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar

Ärtris:
3 dl ris
6 dl vatten
1 tsk salt
200 g ärter

4 msk gräddfil

Gör så här

Koka riset i saltat vatten och lägg i ärterna då 5 minuter återstår.

Koka upp lök, tomater och buljong i en gryta. Lägg i kött och paprika och koka ca 15 minuter. Tillsätt majs då 5 minuter återstår. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.

Servera grytan med riset och gräddfil.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top