Denna picnicbogsgryta med ärtris är en snabblagad gryta med färsk picnicbog och grönsaker. En perfekt vardagsmiddag.

Denna picnicbogsgryta med ärtris är en snabblagad gryta med färsk picnicbog och grönsaker. En perfekt vardagsmiddag.
4 portioner
400 g grisbog, strimlad
1 gul lök, hackad
3 dl passerade tomater
1 dl köttbuljong
1 röd paprika, strimlad
200 g minimajs, fryst
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
Ärtris:
3 dl ris
6 dl vatten
1 tsk salt
200 g ärtor
Tillbehör:
4 msk gräddfil
Koka riset i saltat vatten och lägg i ärteona då 5 minuter återstår.
Koka upp lök, tomater och buljong i en gryta. Lägg i kött och paprika och koka ca 15 minuter. Tillsätt majs då 5 minuter återstår. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
Servera grytan med riset och gräddfil.