Skåra svålen på läggen med en vass kniv. Gnid in med salt, peppar och krossade enbär. Lägg köttet i en långpanna och ställ in i kall ugn. Häll lite vatten i botten på pannan. Lägg butternutpumpan i en annan ugnssäker form och ställ in den bredvid köttet. Sätt ugnen på 160° och baka den tillsammans med fläsklägget tills den är helt mjuk, i ca 1 timme.
Ta ut pumpan och låt den svalna något. Dela den på mitten och ta bort kärnor och skal. Lägg fruktköttet i en skål och mosa lätt. Tillsätt chili, rödlök och koriander, färskpressad limesaft och salt.
Fortsätt att tillaga köttet i sammanlagt ca 3 timmar. Köttet är färdigt när det lätt kan lossas från benet, innertemperatur 75°. Låt köttet svalna och plocka sedan köttet från benet.
Servering: Lägg upp två tortillabröd på varje tallrik och lägg en stor sked kryddig butternutpumpa på varje. Överst lägger du småbitar av fläsklägget och dekorerar sedan med koriander och andra färska örter.
Receptet är skapat av danske kocken Mette Dahlgaard.
Så här gör du egna tortillabröd:
8 bröd
3 ¾ dl vatten
1 tsk salt
3 dl Maseca majsmjöl (170 g)
Häll vatten och salt i en tjockbottnad gryta. Koka upp och rör ner 1 ½ dl av majsmjölet och rör ihop till en tjock deg. Ta grytan från värmen och låt degen vila lite. Ta sedan upp den och knåda in av resterande mjöl, lite i taget, tills det inte klistrar fast i underlaget. Packa in tortilladegen i plastfolie och låt den vila i kylen i 1 timme.
Dela sedan upp degen i 8 bitar och kavla ut dem tunt mellan två bakplåtspapper.
Stek tortillabröden i en mycket varm och torr panna i ca 2 minuter på båda sidor. Svep in bröden i en kökshandduk och lägg i en plastpåse till servering.
Maseca majsmjöl är mjöl som gjorts på majs som syrats i pressad limesaft och sedan malts. Köp i specialbutik eller via nätet.