Lammkorv i grön kappa | Svenskt Kött

Lammkorv i grön kappa

Gör egen lammkorv av lammfärs! Här får du recept på en snabblagad hemgjord korv som serveras med en läcker bönsallad. 

Ingredienser

4 portioner

400 g lammfärs
1 ½ msk schalottenlök, finhackad
½ dl inlagd rödbeta, finhackad
2 tsk rivet citronskal
1 ½ tsk vitlök, finhackad
¾ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ msk potatismjöl
plastfilm för mikro
1 ½ dl blandat hack av persilja, färsk spenat, rucola

Bönsallad:
150 g morot, i lättkokta stavar
200 g blandade bönor, kokta
1 tsk olivolja
2 tsk sweet chili sås
2 tomater, i klyftor

Till servering:
crème fraiche
honungssenap

Gör så här

Börja med att blanda samman ingredienserna till bönsalladen så den får mogna i smak.

Lammkorv:
Blanda samman lök, rödbeta, citronskal, vitlök, salt, peppar och potatismjöl. Arbeta in färsen.Forma 4 knubbiga korvar. Rulla dem i det kryddgröna och vira in varje korv i generöst med plastfolie så att det blir så tätt som möjligt. 

Koka upp lättsaltat vatten i en låg kastrull eller stekpanna. Lägg i korvarna. Vattnet ska inte täcka korvarna helt. Sjud 7−8 minuter och vänd korvarna ett par gånger under kokningen. Låt korvarna vila 5 minuter innan plasten tas bort. 

Servering:
Servera korven med bönsalladen. Gott till är också crème fraiche smaksatt med honungssenap.

Tips:
Det kryddgröna utesluts om korvarna ska grillas. Pensla köttet i stället med olja före grillningen, och uteslut plastfolien.

FLER RECEPT

Rulla till toppen