Gör egen lammkorv av lammfärs! Här får du recept på en snabblagad hemgjord korv som serveras med en läcker bönsallad.

Gör egen lammkorv av lammfärs! Här får du recept på en snabblagad hemgjord korv som serveras med en läcker bönsallad.
4 portioner
400 g lammfärs
1 ½ msk schalottenlök, finhackad
½ dl inlagd rödbeta, finhackad
2 tsk rivet citronskal
1 ½ tsk vitlök, finhackad
¾ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ msk potatismjöl
plastfilm för mikro
1 ½ dl blandat hack av persilja, färsk spenat, rucola
Bönsallad:
150 g morot, i lättkokta stavar
200 g blandade bönor, kokta
1 tsk olivolja
2 tsk sweet chili sås
2 tomater, i klyftor
Till servering:
crème fraiche
honungssenap
Börja med att blanda samman ingredienserna till bönsalladen så den får mogna i smak.
Lammkorv:
Blanda samman lök, rödbeta, citronskal, vitlök, salt, peppar och potatismjöl. Arbeta in färsen.Forma 4 knubbiga korvar. Rulla dem i det kryddgröna och vira in varje korv i generöst med plastfolie så att det blir så tätt som möjligt.
Koka upp lättsaltat vatten i en låg kastrull eller stekpanna. Lägg i korvarna. Vattnet ska inte täcka korvarna helt. Sjud 7−8 minuter och vänd korvarna ett par gånger under kokningen. Låt korvarna vila 5 minuter innan plasten tas bort.
Servering:
Servera korven med bönsalladen. Gott till är också crème fraiche smaksatt med honungssenap.
Tips:
Det kryddgröna utesluts om korvarna ska grillas. Pensla köttet i stället med olja före grillningen, och uteslut plastfolien.