Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och grön pesto

Ingredienser

4 portioner

300 g färskt sidfläsk med svål, i 4 bitar, ca 3 cm tjock
300 g fläskfilé, skivad
salt och vitpeppar

Ugnsbakad mandelpotatis:
750 g små mandelpotatisar med skal
2 rödlökar, klyftade
4 kvistar färsk rosmarin, repade
4 kvistar färsk timjan,repade
1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Till servering:
4 msk pesto

Gör så här

Snitta svålen på sidfläsket och krydda det och filén med salt och peppar. 

Ugnsbakad mandelpotatis:
Värm ugnen till 200°. Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med löken. Strö över rosmarin och timjan. Ringla över olja. Stek i ugn ca 30 minuter. Vänd någon gång under tiden. Krydda med salt och peppar.

Grilla fläsket ca 7 minuter per sida på grill eller i panna. Grilla filéskivorna ca 2 minuter per sida.

Servering:
Skär sidfläsket i 4 kuber. Lägg upp en kub per portion, en filéskiva per portion och fördela mandelpotatisen. Servera med pesto.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top