Kött, korv och bönor samsas här i en het gryta kryddad med stark chilisås. Grytbitar av griskött har kort tillagningstid och du har snabbt den här middagen på bordet.

Kött, korv och bönor samsas här i en het gryta kryddad med stark chilisås. Grytbitar av griskött har kort tillagningstid och du har snabbt den här middagen på bordet.
4 portioner
500 g grytbitar av gris
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
2 dl vatten
1 msk koncentrerad köttfond
2 msk hot chilisås
1 gul paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
150 g kryddstark korv, skivad
1 burk kidneybönor (400 g), avrunna
Till servering:
2 msk färsk timjan, repad
ris
Fräs lök i smör i en gryta. Krydda köttet med salt och peppar, lägg i grytan och bryn tills det fått färg.
Tillsätt vatten, fond och chilisås. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud köttet under lock ca 15 minuter. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda ner paprika, korv och bönor. Koka ytterligare 5 minuter.
Strö över timjan. Servera grytan rykande het med ris.