I Alfredos kött- och böngryta samsas fläskkött och korv med lök, grönsaker och bönor. Det här blir en mättande och god gryta som passar fint att servera som den är, eller med ris, potatis eller pasta.

I Alfredos kött- och böngryta samsas fläskkött och korv med lök, grönsaker och bönor. Det här blir en mättande och god gryta som passar fint att servera som den är, eller med ris, potatis eller pasta.
4 portioner
150g chorizo
1 msk rapsolja
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, skivade
500g bog eller färsk skinka, tärnad 2 x 2 cm
1 msk chilipulver
4 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk salt
½ msk torkad oregano
400 g zucchini
1 röd chili, strimlad
400 g vita bönor, kokta, avrunna
2 dl majskorn, avrunna
Skär korven på snedden i cirka 2 cm breda bitar. Stek i torr stekgryta tills den får färg och en del av fettet smälter ut. Ta upp korven men låt fettet vara kvar i grytan.
Tillsätt olja, lök och vitlök. Fräs ett par minuter utan att löken tar färg. Höj värmen, lägg i köttet och fräs. Tillsätt chili, tomat, vatten, fond, salt och oregano. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 30 minuter.
Dela zucchinin på längden. Ta bort kärnorna och skär i cm-tjocka skivor. Blanda ner zucchini, chili och bönor i grytan. Koka upp och sjud utan lock ca 10 minuter. Vänd ner majs och korv, och koka upp
före servering.