Alfredos fläsk- och böngryta

Ingredienser

4 portioner

150 g chorizo
1 msk rapsolja
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, skivade
500 g bog eller färsk skinka, tärnad 2 x 2 cm
1 msk chilipulver
4 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk salt
½ msk torkad oregano
400 g zucchini
1 röd chili, strimlad
400 g vita bönor, kokta, avrunna
2 dl majskorn, avrunna

Gör så här

Skär korven på snedden i cirka 2 cm breda
bitar. Stek i torr stekgryta tills den får färg och en del av fettet smälter
ut. Ta upp korven men låt fettet vara kvar i grytan.

Tillsätt olja, lök och vitlök. Fräs ett par minuter
utan att löken tar färg. Höj värmen, lägg i köttet och fräs. Tillsätt chili,
tomat, vatten, fond, salt och oregano. Koka upp, sänk värmen och sjud under
lock ca 30 minuter.

Dela zucchinin på längden. Ta bort kärnorna
och skär i cm-tjocka skivor. Blanda ner zucchini, chili och bönor i grytan.
Koka upp och sjud utan lock ca 10 minuter. Vänd ner majs och korv, och koka upp
före servering.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT