Till nystekta lammfärsbiffar passar det bra med två sorters betor, svängda i smör, och en syrlig yoghurtsås med fetaost och mynta.

Till nystekta lammfärsbiffar passar det bra med två sorters betor, svängda i smör, och en syrlig yoghurtsås med fetaost och mynta.
4 portioner
500 g lammfärs
salt och malen vitpeppar
färsk timjan, repad
neutral olja till stekning
Smörsvängda betor:
250 g rödbetor
250 g polkabetor
salt
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
½ tsk salt
Kall fetaostsås:
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
½ dl hackad färsk mynta
salt och malen svartpeppar
Forma biffar av färsen, krydda dem med salt och peppar.
Smörsvängda betor:
Tvätta betorna och ta av eventuell blast. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i varsin kastrull (det kan ta allt mellan 20 och 40 minuter). Häll av vattnet och låt dem svalna något. Skala dem genom att trycka bort skalen. Skär betorna i mindre bitar. Smält smör i två kastruller, slunga betorna i smöret, tillsätt timjan och salt.
Fetaostsås:
Smula sönder osten och blanda samman med yoghurt. Tillsätt mynta, salt och peppar. Smaka av och justera kryddningen.
Servering:
Hetta upp en stekpanna med olja och lite timjan. Stek biffarna på medelhög värme, cirka tre minuter på varje sida. Servera de nystekta biffarna med betorna och såsen.