Lammfärs och fetaost ger fina, harmoniska smaker tillsammans, och känns igen från det grekiska köket. Det enklaste sättet att få osten att stanna kvar inuti biffarna under stekningen, är att riva den och baka in den mellan två tunnare biffar, som nyps ihop i skarven. En god snabblagad vardagsrätt.
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och malen svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
½ dl bladpersilja, hackad
1 ägg
100 g fetaost, grovriven
smör
Citronyoghurt:
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 citron, skal och saft
1 tsk honung
salt och malen vitpeppar
Till servering:
rostade rotfrukter
Gör så här
Blanda samman färs, lök, vitlök, kryddor, persilja och ägg. Dela färsen i två delar och varje del i fyra bitar. Platta ut bitarna till runda biffar.
Fördela fetaosten på hälften av biffarna och lägg de andra över som ett lock. Nyp ihop kanterna och forma runda biffar. Värm ugnen till 175°.
Citronyoghurt:
Blanda samman yoghurt, vitlök, citron och honung. Krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
Bryn biffarna i smör och flytta över till ett ugnssäkert fat. Låt biffarna steka klara i ugnen, ca 10 minuter.
Servera biffarna genast med citronyoghurt och rostade potatisklyftor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor
Lammfärsbiffar med fetaostsås och smörsvängda betor
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Kryddiga lammfärsbiffar med yoghurtdressing och fikontoast
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Stekt oxfilé i skivor