
Köttfärslimpa med gräddsås
Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form …
Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form …
Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.
En äkta biff à la Lindström ska göras på skrapat nötkött, men numera är det vanligare att göra den på riktigt fin högrevsfärs.
En parisare är en härligt retro lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff.
Dessa danska frikadeller med gräddsås, rotselleri och potatis är en god husmansrätt att servera som vardagsmiddag.
Blanda samman alla ingredienser till salsan och låt dra en stund. Sesampotatis: Värm ugnen till 225º. Koka potatisen i saltat vatten ca 3 minuter. Lägg …
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Tacos är synonymt med klassiskt fredagsmys, framför allt i svenska svenska familjer. Här hittar du recept på tacos med köttfärs och klassiska tillbehör. Du får också tips på vad du kan göra med taco-resterna.
Om du har några köttbullar över som ligger och skräpar i kylen kan du ta dem tillvara på en god köttbullemacka med marinerade morötter och groddar.
Ibland är det kul att ställa till med kalas och samla många runt bordet. Här är receptet för hur du lagar hamburgare, rosa coleslaw och bärketchup till 10 personer.
Färsfylld giffel är en toppenrätt att göra om du har köttfärssås eller köttfärsröra över från en tidigare måltid.
Det som gör en äkta köttfärssås Bolognese så god är kryddningen. Morot, rotselleri och vitlök är ett måste. Receptet kan dubbleras, så varför inte göra dubbel sats och få mat till två måltider på en gång?