Snabb gulaschsoppa på nötfärs | Svenskt Kött

Snabb gulaschsoppa på nötfärs

En jättegod vardagssoppa med enkla ingredienser och enkel tillagning. Receptet kan dubbleras. 

Ingredienser

4 portioner

300 g nötfärs
2 tsk smör
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, skalade och rivna
2 röda paprikor, i tärningar

¼ skalad rotselleri, i tärningar
½ kg potatis, i tärningar
2 tsk paprikapulver
1½ tsk mejram
1½ tsk kummin
1 ½ msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
7 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt och malen vitpeppar

Till servering:
crème fraiche eller smetana (syrad grädde)

Gör så här

Bryn färsen i smör tillsammans med lök, vitlök, paprika, selleri och potatis. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin.

Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll sedan på krossade tomater, vatten och smula ner en buljongtärning. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda 20  ̶ 25 minuter. Krydda med salt och peppar.

Servera soppan med crème fraiche eller smetana. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen