Nötfärs

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Köttbullar à la Tore Wretman

Köttbullar à la Tore Wretman

De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon.

Hamburgare med bröd och tillbehör

Det godaste som finns? Ja, många tycker det. Här får du recept på goda hamburgare, läcker dressing och förslag på tillbehör. Här får du också lära sig att lägga ihop hamburgaren på äkta amerikanskt vis. 

Texas burger

Om receptet till den här burgaren kommer från Texas eller ej låter vi vara osagt. Men nog är den god, serverad med coleslaw, knaprigt bacon och stekt ägg. 

Köttfärssås till många

Köttfärssås blir bara godare ju mer du lagar. Det här receptet ger 10 portioner, och passar bra om ni är många runt bordet. 

Wallenbergare

Wallenbergare

Originalet av wallenbergare lagas på kalvfärs, men då det är svårt att hitta svensk kalvfärs går det lika bra att använda nötfärs som i det här receptet.

Scroll to Top