Oktobersoppa | Svenskt Kött

Oktobersoppa

Den här soppan påminner oss om höstens rikedomar och skördefest. Den sprakar av färg och vitaminer, och är dessutom både snabb och enkel att laga. 

Ingredienser

4 portioner

400 g nöt- eller blandfärs
1 msk smör
1 gul lök, hackad
1 morot, grovriven
1 palsternacka, grovriven
½ zucchini, strimlad
150 g vitkål, finstrimlad
1 liter mörk oxbuljong
1 tsk salt
2 msk tomatketchup
2 tsk paprikapulver
2 krm malen vitpeppar
1 tsk gurkmeja
2 krm malen spiskummin

Till servering:
tärnad röd, gul och grön paprika
vispad crème fraiche

Gör så här

Fräs färsen i smör i en gryta. Tillsätt lök, rotfrukter och grönsaker. Tillsätt buljong, salt, ketchup och kryddor. Blanda och koka upp.

Sänk värmen och sjud under lock ca 10 minuter. Krydda eventuellt med mer salt och peppar.

Servera soppan toppad med paprika och crème fraiche.

FLER RECEPT

Rulla till toppen