Baconlindade färsbiffar | Svenskt Kött

Baconlindade färsbiffar

Ingredienser

4 portioner

500 g blandfärs
½ tsk salt
2 krm svartpeppar, grovmalen
1 ägg
2 msk potatismjöl
½ dl mjölk
2 tsk basilika, smulad
8−10 skivor bacon (ca 200 g)
1 tsk smör

Till servering:
ris
ratatouille

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, salt och peppar. Rör ner ägg, potatismjöl, mjölk och basilika.

Forma färsen till 8−10 biffar, ca 2 cm tjocka. Lägg en baconskiva runt varje biff. Lägg dem tätt på ett smort ugnssäkert fat. Ställ in fatet mitt i ugnen och stek 25−30 minuter. Vill du hellre grilla biffarna går det utmärkt. Grilla biffarna tills baconet fått bra yta.

Servera biffarna med ris och ratatouille.

FLER RECEPT

Rulla till toppen