Baconlindade färsbiffar

Ingredienser

4 portioner

500 g blandfärs
½ tsk salt
2 krm svartpeppar, grovmalen
1 ägg
2 msk potatismjöl
½ dl mjölk
2 tsk basilika, smulad
8−10 skivor bacon (ca 200 g)
1 tsk smör

Till servering:
ris
ratatouille

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, salt och peppar. Rör ner ägg, potatismjöl, mjölk och basilika.

Forma färsen till 8−10 biffar, ca 2 cm tjocka. Lägg en baconskiva runt varje biff. Lägg dem tätt på ett smort ugnssäkert fat. Ställ in fatet mitt i ugnen och stek 25−30 minuter. Vill du hellre grilla biffarna går det utmärkt. Grilla biffarna tills baconet fått bra yta.

Servera biffarna med ris och ratatouille.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top