Färsbiffar med dragon och senap
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 ägg
1 dl mjölk
½ gul lök, riven
1 msk fransk senap
2 tsk dragon
2 msk smör
Couscous:
2 dl couscous
2 dl vatten
100 g färsk svamp
1 rödlök, hackad
1 msk smör
20 svarta oliver
salt och vitpeppar
Gör så här
Blanda samman färs, salt och peppar. Tillsätt ägg och mjölk, och arbeta färsen smidig. Blanda ner lök, senap och dragon. Forma 8 biffar. Stek biffarna i smör i medelvarm panna ca 3 minuter per sida.
Couscous:
Häll kokande vatten över couscousgrynen. Låt dra under lock 3 minuter. Fräs svampen i smör. Blanda samman lök, svamp och oliver med couscousen. Krydda med salt och peppar.
Servera biffarna nystekta tillsammans med couscous.