Ett tortillabröd som fylls med köttfärs som får krispighet av cornflakes, hetta av feferoni och svalka av yoghurt.
Tortilla med tacokryddad köttfärs och pizzasallad
Ingredienser
4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 msk neutral olja
2 msk tacokrydda
1 dl röda bönor, kokta
1 dl svarta bönor, kokta
2 msk tomatpuré
1 dl cornflakes
4 mellanstora vetetortillas
1 dl ost, riven
4 tomater, skivade
8 feferoni
4 msk matyoghurt
Sallad:
400 g vitkål, strimlad
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vatten
2 msk neutral olja
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk salt
Gör så här
Blanda alla ingredienser till salladen och ställ kallt minst 1 timme.
Fräs löken i smör och tillsätt färsen. Stek ca 5 minuter och krydda med tacokrydda. Tillsätt bönor, tomatpuré och cornflakes, rör om ordentligt och låt bli varmt.
Rosta tortillabröden i torr, varm panna. Lägg på färsfyllningen och strö över ost. Toppa med tomater, feferoni och yoghurt.Servera genast.