Tortilla med tacokryddad köttfärs och pizzasallad

Ett tortillabröd som fylls med köttfärs som får krispighet av cornflakes, hetta av feferoni och svalka av yoghurt. 

Ingredienser

4 portioner

400 g nötfärs 
1 gul lök, hackad
1 msk neutral olja
2 msk tacokrydda
1 dl röda bönor, kokta
1 dl svarta bönor, kokta
2 msk tomatpuré
1 dl cornflakes
4 mellanstora vetetortillas
1 dl ost, riven
4 tomater, skivade
8 feferoni
4 msk matyoghurt

Sallad:
400 g vitkål, strimlad
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vatten
2 msk neutral olja
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser till salladen och ställ kallt minst 1 timme.

Fräs löken i smör och tillsätt färsen. Stek ca 5 minuter och krydda med tacokrydda. Tillsätt bönor, tomatpuré och cornflakes, rör om ordentligt och låt bli varmt.

Rosta tortillabröden i torr, varm panna. Lägg på färsfyllningen och strö över ost. Toppa med tomater, feferoni och yoghurt.Servera genast. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top