Här lagar du alla ingredienser till middagen i samma form. Både praktisk och gott!
Kabanossfylld köttfärslimpa med rostade rotsaker
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, malen
2 kabanoss
400 g potatis, halverade
2 palsternackor, i bitar
4 morötter, i bitar
2 msk olivolja
4 tomater, halverade
Till servering:
2 dl crème fraiche med örter
Gör så här
Värm ugnen till 180º.
Låt ströbrödet svälla i mjölk 5 minuter.
Lägg potatis och rotsaker i en ugnssäker form och häll över olja. Sätt in i ugnen.
Blanda färsen med, ströbröd, ägg, salt och peppar. Dela färsen i 2 delar och platta ut till rektanglar. Lägg en kabanoss på varje och rulla ihop till limpor. Se till att hela korven är täckt av färs. Lägg köttet på grönsakerna och tillaga i ugnen ca 20 minuter. Lägg på tomater efter halva tiden.
Krydda med salt och peppar. Servera med crème fraiche.