Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör.

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör.
4 portioner
500 g nöt- eller blandfärs
¾ dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 ägg
2 msk lök, finhackad och brynt
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör att steka i
Stekt lök till pannbiffar:
2 gula och/eller röda lökar, skivade
vatten
2 msk smör
Till servering:
potatismos
ärter
lingon
Blanda samman havregryn, potatismjöl, och vatten. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, lök, salt och peppar. Lägg i färsen och arbeta ihop. Forma köttbullar eller pannbiffar och lägg att vila på fuktat smörpapper.
Stek köttbullar i smör i omgångar i panna ca 5 minuter. Skaka pannan då och då, så de blir jämna i färgen.
Stek pannbiffar 3 minuter per sida.
Lök till pannbiff:
Fräs löken med vatten i pannan, så att den blir mjuk. Blanka av med smör.
Servera köttbullar eller pannbiffar med potatismos, ärtor och lingon.
Blev det köttbullar över? Gör en macka!
» Recept på köttbullemacka