Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör.
Köttbullar eller pannbiffar
Ingredienser
4 portioner
500 g nöt- eller blandfärs
¾ dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 ägg
2 msk lök, finhackad och brynt
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör att steka i
Stekt lök till pannbiffar:
2 gula och/eller röda lökar, skivade
vatten
2 msk smör
Till servering:
potatismos
ärter
lingon
Gör så här
Blanda samman havregryn, potatismjöl, och vatten. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, lök, salt och peppar. Lägg i färsen och arbeta ihop. Forma köttbullar eller pannbiffar och lägg att vila på fuktat smörpapper.
Stek köttbullar i smör i omgångar i panna ca 5 minuter. Skaka pannan då och då, så de blir jämna i färgen.
Stek pannbiffar 3 minuter per sida.
Lök till pannbiff:
Fräs löken med vatten i pannan, så att den blir mjuk. Blanka av med smör.
Servera köttbullar eller pannbiffar med potatismos, ärtor och lingon.
Blev det köttbullar över? Gör en macka!
» Recept på köttbullemacka