Köttbullar eller pannbiffar | Svenskt Kött

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nöt- eller blandfärs
¾ dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 ägg
2 msk lök, finhackad och brynt
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

2 msk smör att steka i

Stekt lök till pannbiffar:
2 gula och/eller röda lökar, skivade
vatten
2 msk smör

Till servering:
potatismos
ärter
lingon

Gör så här

Blanda samman havregryn, potatismjöl, och vatten. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, lök, salt och peppar. Lägg i färsen och arbeta ihop. Forma köttbullar eller pannbiffar och lägg att vila på fuktat smörpapper.

Stek köttbullar i smör i omgångar i panna ca 5 minuter. Skaka pannan då och då, så de blir jämna i färgen.

Stek pannbiffar 3 minuter per sida.

Lök till pannbiff:
Fräs löken med vatten i pannan, så att den blir mjuk. Blanka av med smör.

Servera köttbullar eller pannbiffar med potatismos, ärtor och lingon.

Blev det köttbullar över? Gör en macka!
» Recept på köttbullemacka

FLER RECEPT

Rulla till toppen