Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra.
Italienska köttbullar
Ingredienser
4 portioner
500 g skinkfärs
1 ½ tsk salt
½ dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 ägg
2 krm vitpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk mejram
½ dl parmesanost, riven
1 dl vatten
2 msk smör
Till servering:
tagliatelle
2 dl färdig tomatsås
½ dl parmesan, riven
Gör så här
Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbröd, lök, vitlök, ägg, peppar, kryddor och ost. Tillsätt vatten lite i taget och låt färsen vila kallt ca 15 minuter.
Forma färsen till små köttbullar. Stek dem i smör i medelvarm panna ca 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Värm tomatsåsen. Servera med köttbullar och ost.