Italienska köttbullar | Svenskt Kött

Italienska köttbullar

Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra. 

Ingredienser

4 portioner

500 g skinkfärs
1 ½ tsk salt
½ dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 ägg
2 krm vitpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk mejram
½ dl parmesanost, riven
1 dl vatten
2 msk smör

Till servering:
tagliatelle
2 dl färdig tomatsås
½ dl parmesan, riven

Gör så här

Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbröd, lök, vitlök, ägg, peppar, kryddor och ost. Tillsätt vatten lite i taget och låt färsen vila kallt ca 15 minuter.

Forma färsen till små köttbullar. Stek dem i smör i medelvarm panna ca 5 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Värm tomatsåsen. Servera med köttbullar och ost.

FLER RECEPT

Rulla till toppen