Emils färspannkaka | Svenskt Kött

Emils färspannkaka

En riktig favorit hos barnen är Emils goda färspannkaka. Denna toppas med köttfärsröra och gratineras sedan med ost. Föräldrar brukar uppskatta att den bara tar 30 minuter att laga.

Ingredienser

4 portioner

Pannkaksbotten:
3 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk smör

Köttfärsröra:
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 burk champinjoner
1 burk krossade tomater
2 msk tomatketchup
salt och malen vitpeppar

Till gratinering:
1 dl riven ost

Till servering:
vitkålssallad

Gör så här

Värm ugnen till 200°.

Pannkaksbotten: Vispa samman ingredienserna till pannkaksbottnen. Smörj en långpanna. Häll smeten i långpannan och sätt in i ugnen 20–25 minuter.Ta ut pannkakan. Höj ugnsvärmen till 250°.

Köttfärsröra: Bryn löken och lägg i köttfärsen. Stek tills färsen fått fin färg. Stek champinjonerna. Tillsätt tomater och ketchup och låt det koka ihop. Krydda med salt och peppar.

Sprid ut köttfärsröran på pannkaksbottnen. Strö över riven ost, ställ tillbaka in i ugnen och gratinera i 5 minuter. Skär i rutor före servering och servera med vitkålssallad.

FLER RECEPT

Rulla till toppen