Pannbiff med löksky

Det här är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Du serverar pannbiffarna med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Ingredienser

4 portioner

300 g nötfärs
200 g fläskfärs
½ gul lök, riven
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
2 gula lökar, skivade
2 dl köttbuljong

Till servering:
kokt potatis
rårörda lingon
pressgurka

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Arbeta färsen smidig med lök, vatten, salt och peppar. Skölj händerna i vatten och forma 12 små biffar.

Låt 1 msk smör bli brunt i en panna på medelvärme. Stek biffarna hastigt 1 minut på var sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.

Fräs lökarna gyllengula i smör på medelvärme. Häll på buljongen, koka upp och låt sjuda någon minut under lock. Servera till pannbiffarna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top