Värm en stekpanna med en klick smör i, stek löken på medellåg värme tills den blir mjuk, gyllene och karamelliserad i pannan.
Blanda grädde, havregryn, potatismjöl, senap, sirap, stekt lök och kryddor i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter.
Addera nöt- och fläskfärsen och blanda ihop väl.
Värm en stekpanna med smör och olja i. Forma köttbullarna med händerna. Stek på medelvärme och ruska stekpannan så att köttbullarna får fin stekyta runt om.
Rödbetssallad: Låt rödbetorna rinna av. Finhacka löken. Hacka eller strimla rödbetorna. Skala och hacka eller strimla äpplet i samma storlek som rödbetorna. Blanda ihop äpple, rödbetor och lök med majonnäs, crème fraiche, senap, pepparrot, salt och peppar. Smaka av och garnera gärna med lite pepparrot på toppen.
Tips!
Om du oljar in händerna i stället för att blöta dem när du rullar köttbullarna får de en finare stekyta.