En av de mest snabblagade middagar du kan tänka dig. Grönsaker och glasnudlar i en härlig buljong, serverad med lövbiff på spett.
Lövbiff på spett med röd currysoppa och glasnudlar
Ingredienser
4 portioner
500 g lövbiff
salt och malen svartpeppar
250 g glasnudlar
1 ½ liter köttbuljong
2 msk röd curry-pasta
salt och peppar
rapsolja till stekning
½ kinakålhuvud, strimlat
½ paprika, fint tärnad
2 msk färsk koriander, hackad
Du behöver också:
8 grillspett av trä, blötlagda
Gör så här
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Dela dem på längden, vik dem och trä upp dem på spetten. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp buljongen och krydda den med curry, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek spetten ca 1 minut på varje sida.
Servering:
Fördela nudlarna i serveringsskålar. Lägg på kinakål och paprika. Häll över buljong och strö över koriander. Servera med spetten.