Att servera spett i glas med en vacker sallad ser läckert ut, både på buffébordet eller framdukat som en portion som förrätt. Receptet har tagits fram i samarbete med Malin Söderström.
Skinkspett spett med pärlcouscous och harissadressing
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g färsk skinka
½ tsk salt
Kryddblandning:
1 tsk korianderfrö
rivet skal av 2 citroner
2 msk mango chutney
Dressing:
2 röda paprikor, rostade
3 msk olivolja
1 tsk harissa eller chilipasta
½ tsk salt
vatten
Couscous:
3 dl pärlcouscous
1 tsk gurkmeja
½ tsk salt
3 vårlökar, skivade
30 g russin
30 g aprikoser, i bitar
30 g cashewnötter, grovhackade
200 g körsbärstomater, halverade
1 msk färsk mynta, grovhackad
Du behöver också:
mortel
8 träspett, blötlagda
mixer
Gör så här
Skär köttet i 8 långa, smala remsor.
Kryddblandning:
Stöt korianderfröna i mortel. Blanda samman med citronskal och mango chutney. Trä köttet på spett och pensla med kryddblandningen.
Dressing:
Mixa paprikan med oljan och lägg över i en skål. Rör ner harissa, salta och späd med vatten till önskad konsistens.
Couscussallad:
Koka upp vatten med gurkmeja och salt. Koka couscousen mjuk cirka 15 minuter. Häll av och kyl med kallt vatten. Blanda samman lök, russin, aprikoser, nötter och tomater med couscousen. Tillsätt mynta och häll över dressingen.
Servering:
Fördela salladen i 8 glas. Salta och grilla spetten cirka 3 minuter per sida i grillpanna. Ställ spetten i glasen och servera.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Grillade mexikanska revbensspjäll på spett
Lövbiff på spett med röd currysoppa och glasnudlar
Majsplättar med rökt skinka och tomat på spett
Skinkrullar med ärtskott och mango chutney
Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon
Terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel