En snabblagad och kryddig rätt. Marineringen kan du göra i god tid, sedan har du middagen på bordet inom 15 minuter. Den här rätten gjord på färsk skinka, som ibland säljs under namnet skinkschnitzel.
Eldfängd gris från Santa Fé
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, i skivor
½ msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
350 g fasta plommon (6 st), i bitar
1 msk finhackad färsk koriander
Till servering:
gräddfil
cous cous
marinerade gröna bönor
Gör så här
Vänd köttet i chipotlepasta och olja. Låt marinera i 2 timmar.
Krydda med salt och peppar och stek köttet 3 minuter per sida. Blanda ner plommon och strö över koriander.
Servera med gräddfil, cous cous och bönor.
Tips:
Plommon kan bytas ut mot päron och koriander kan ersättas med persilja.