Eldfängd gris från Santa Fé

En snabblagad och kryddig rätt. Marineringen kan du göra i god tid, sedan har du middagen på bordet inom 15 minuter. Den här rätten gjord på färsk skinka, som ibland säljs under namnet skinkschnitzel. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, i skivor
½ msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
350 g fasta plommon (6 st), i bitar
1 msk finhackad färsk koriander

Till servering:
gräddfil
cous cous
marinerade gröna bönor

Gör så här

Vänd köttet i chipotlepasta och olja. Låt marinera i 2 timmar.

Krydda med salt och peppar och stek köttet 3 minuter per sida. Blanda ner plommon och strö över koriander.

Servera med gräddfil, cous cous och bönor.

Tips:
Plommon kan bytas ut mot päron och koriander kan ersättas med persilja.

FLER RECEPT

Rulla till toppen