Pepparstek av filé mignon, den smala biten på oxfilén är ett av de klassiska recepten från det franska köket. Den serveras traditionellt med en mustig sås kryddad med konjak och grönpeppar. Hittar du inte grönpeppar, laga rätten på svartpeppar.
Ingredienser
4 portioner
500 g oxfilé av den smalaste biten, skivad
salt och malen vitpeppar
2 tsk smör
1 ½ dl konjak
1 ½ dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
½ dl konserverad grönpeppar
Till servering: bakad potatis lättkokta grönsaker
Gör så här
Börja med att förbereda det du tänkt servera till köttet.
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör i het panna. Sänk värmen och stek köttet klart på medelvärme. Ta upp köttet.
Koka upp konjak, grädde och fond i pannan. Tillsätt grönpeppar och låt puttra 1 ½ minut. Häll såsen över köttet före servering.
Servera pepparsteken med bakad potatis och lättkokta grönsaker.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!