En färgsprakande frukt och grönsaksblandning med karibisk inspiration bjuder vi på till stekt fläskkarré. En snabblagad och jättegod rätt. Råris passar fint till.

En färgsprakande frukt och grönsaksblandning med karibisk inspiration bjuder vi på till stekt fläskkarré. En snabblagad och jättegod rätt. Råris passar fint till.
4 portioner
4 skivor benfri fläskkarré á 125 g
salt och malen svartpeppar
smör till stekning
Sås:
4 skivor bacon, strimlat
4 ananasringar, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl ananasjuice
1 tsk flytande honung
1 tsk soja
1 tsk potatismjöl
vatten
salt och svartpeppar
2 bananer, i bitar
Till servering:
råris
Krydda köttet med salt och peppar, och stek det i smör ca 3 minuter per sida. Lägg på en assiett.
Fräs baconet i en gryta. Lägg i ananas, paprika och vitlök. Häll i ananasjuice, honung och soja. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud några minuter. Rör ner potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Krydda med salt och peppar. Tillsätt bananbitarna.
Servering:
Koka upp frukt och grönsaksröran och lägg sedan upp den på ett fat. Lägg köttet ovanpå och servera med råris.