När det är säsong för röda vinbär är det härligt att kunna bjuda på en syrlig vinbärssås till fläskkarré. Samtidigt brukar det finnas fina vaxbönor att tillgå, så passa på att bjuda dem till.

När det är säsong för röda vinbär är det härligt att kunna bjuda på en syrlig vinbärssås till fläskkarré. Samtidigt brukar det finnas fina vaxbönor att tillgå, så passa på att bjuda dem till.
8 portioner
1 kg benfri fläskkarré i bit
salt och malen svartpeppar
1 ½ tsk ingefära
Sås:
2 ½ dl köttbuljong
4 msk röd vinbärsgelé
1 msk dijonsenap
½ tsk malen ingefära
1 tsk soja
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
färska eller djupfrysta röda vinbär
Till servering:
hasselbackspotatis
vaxbönor
Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt, peppar och ingefära. Lägg det i en ugnssäker form och stek i nedre delen av ugnen ca 1 timme, eller till innertemperatur 80°. Låt köttet vila smörpapper i 15 minuter.
Sås:
Koka upp buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Blanda mjölet med grädden och red av såsen. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud 3 minuter.
Servering:
Skär upp steken i skivor och lägg i vinbären i såsen. Servera köttet och såsen till hasselbackspotatis och vaxbönor.