Karré

Falsk pekinganka

I Kina serveras pekinganka med olika grönsaker och lotuspannkakor. Här är en fuskvariant på fläskkött 

Karré med vinbärssås

När det är säsong för röda vinbär är det härligt att kunna bjuda på en syrlig vinbärssås till fläskkarré. Samtidigt brukar det finnas fina vaxbönor att tillgå, så passa på att bjuda dem till. 

Fikonspäckad fläskkarré

Griskött och sötma går fint ihop. På svenskt vis späckar vi ofta karré med plommon, men här har vi istället valt att späcka med fikon. Den goda buljongen som köttet puttrat i tas tillvara i en läcker sky kryddad med soja och senap. 

Pulled pork i tortillabröd

Pulled pork kan serveras på många sätt. Det är trevligt att låta köttet vara en del av en plockmiddag, där var och en fyller sitt tortillabröd med valfria tillbehör. 

”Chili con karré” med garbanzoquesedillas

En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset! 

Karré med dijon- och grönpepparsås

Vanlig stekt fläskkarré i skivor får ett lyft av den här mustiga såsen med dijonsenap och grönpeppar. Självklart kan du även grilla köttet, om du har tillgång till utegrill och det är säsong. 

Apelsinstekt fläskkarré på sydamerikanskt vis

Det började med tacos, sedan kom pulled pork, och nu serverar vi en mängd olika rätter som en wrap eller en mjuk taco. Den här apelsindoftande rätten passar perfekt på fredagsmyset. Gör klar i förväg och värm bara på strax före servering.

Plommonspäckad karré

Det här är en gammaldags söndagsmiddag som nog kan räknas till svensk husmanskost. Griskött trivs fint med söta plommon, och såsen blir härligt len. 

Coca cola-marinerad fläskkarré

Marinering med coca cola var något som började bli populärt i Sverige på 1980-talet. Nu har de här recepten kommit till heders igen. Sötman i läskedrycken kryddar griskött väldigt fint. 

Rulla till toppen