Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås.
Friterad fläskkarré med grönsaks- och nudelwok
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskkarré, strimlad
olja till fritering
Till marinad:
1 apelsin
1 citron
1 lime
½ dl rapsolja
Wok:
350 g äggnudlar,
400 g färska wokgrönsaker
1 msk soja
½ msk färsk ingefära, riven
2 dl färdig teriyakisås
Pankopanering:
½ dl vetemjöl
2 ägg
½ dl japanskt ströbröd Panko
Till servering:
krasse
Gör så här
Riv skalet av hälften av apelsinerna, citronerna och limen. Pressa sedan ut saften ur samtliga. Blanda samman citrussaften oljan, och lägg ner köttet. Ställ kallt och marinera över natten.
Koka nudlarna och låt rinna av. Skär grönsakerna i strimlor, bitar och buketter.
Panera köttet i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp oljan till 180°, fritera köttet, lite i taget och lägg det på hushållspapper att rinna av.
Wok:
Woka grönsakerna med nudlarna i olja. Tillsätt hälften av teriyakisåsen mot slutet. Krydda med soja och ingefära.
Garnera med krasse och servera med köttet och resterande teriyakisås.
Receptet har tagits fram i samarbete med Bon Appetit
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Nudelwok med kassler
Tandooriwraps med potatis och grönsaks-tsatsiki
Friterad spindelstek ’Nashville style’ på belgisk våffla med lönnsirap
Friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål
Friterad lammbräss på ljummen sallad
Entrecote reversed sear med chimichurri och friterad krossad potatis