Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås.

Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås.
4 portioner
600 g fläskkarré, strimlad
olja till fritering
Till marinad:
1 apelsin
1 citron
1 lime
½ dl rapsolja
Wok:
350 g äggnudlar,
400 g färska wokgrönsaker
1 msk soja
½ msk färsk ingefära, riven
2 dl färdig teriyakisås
Pankopanering:
½ dl vetemjöl
2 ägg
½ dl japanskt ströbröd Panko
Till servering:
krasse
Riv skalet av hälften av apelsinerna, citronerna och limen. Pressa sedan ut saften ur samtliga. Blanda samman citrussaften oljan, och lägg ner köttet. Ställ kallt och marinera över natten.
Koka nudlarna och låt rinna av. Skär grönsakerna i strimlor, bitar och buketter.
Panera köttet i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp oljan till 180°, fritera köttet, lite i taget och lägg det på hushållspapper att rinna av.
Wok:
Woka grönsakerna med nudlarna i olja. Tillsätt hälften av teriyakisåsen mot slutet. Krydda med soja och ingefära.
Garnera med krasse och servera med köttet och resterande teriyakisås.
Receptet har tagits fram i samarbete med Bon Appetit