Lägg löken i en skål, strö över salt och låt stå i 10–15 minuter tills strimlorna blir mjuka och fukten dras ur. Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Hetta upp rapsoljan i en panna och smula ner fläskfärsen. Stek köttet i 4–5 minuter tills allt har fått färg. Tillsätt vitlök, salt och peppar och fräs ihop. Ta upp och lägg över i en skål.
Lägg smördegen på bakplåten. Skär degen i en cirkel genom att lägga på en tallrik på ca 28 cm diameter. Skär med en vass kniv. Överflödig smördeg sparas i kylen eller frysen till en annan gång. Lägg ricotta mitt på smördegen. Bre ut den men lämna en kant på 2 cm. Fördela den stekta färsen ovanpå ricottan i ett jämnt lager.
Pressa ur vätskan ur löken och fördela ett jämnt lager över ricottan. Strö över hackad rosmarin, citronsaft, finrivet citronskal och lite olivolja.
Baka galetten i 20–25 minuter så att smördegen blir helt gyllenbrun och löken karamelliseras lätt. Ta ut ur ugnen, skär upp i trekanter och servera genast.