Gryta med griskött, äpple, lök och potatisstomp
Den här grytan görs på färsk skinka och får härlig smak av äpple och lök. Servera ett gott potatisstomp med persilja till.
Den här grytan görs på färsk skinka och får härlig smak av äpple och lök. Servera ett gott potatisstomp med persilja till.
En elegant förrätt på fin, rökt skinka med tillbehör som ostkräm och ättiksbetor. Kan även serveras som mingelrätt eller på buffé.
Det här är en klassisk och traditionell senapsgriljering av julskinka där man griljerar julskinkan med en vacker, jämn och gyllene griljering av senap.
Så här kokar du julskinka på klassiskt vis. Du får även länkar till tips på hur du kan koka skinkan i ugnen i folie, samt på griljering och glasering.
Så här tillagar du ugnsbakad julskinka. Du får också förslag på hur du kan griljera eller glasera skinkan.
Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.
Blanda samman ingredienserna till marinaden och marinera köttet 2 timmar. Skölj dinkelkornen och blötlägg dem i varmt vatten 1 timme. Koka dem sedan mjuka i …
Här får du lära dig hur man gör en ugnsbakad stor julskinka med ben. Låt inte skinkan stå länge i rumstemperatur utan skär upp efter hand till julbordet.
Ostfondue med skinka är trevligt pyssel som liten kvällsrätt eller att servera som natta-mat. Använd en träslev och rör i åttor när ostmassan värms på spisen. Det minskar risken för att osten bränner fast.
Ädelost, päron och valnötter trivs fint ihop. Här får de sällskap av rökt lantskinka på en härlig macka.
En supersnabb måltid lagar du av färdigköpt pesto, pastaskruvar, skinka och jordgubbar. Så passa på en sommardag när du hittat fina, färska jordgubbar.
Här wokas vi köttet och låter det sedan puttra i en härlig jordnötssås. Snabblagat och enkelt. Inspirationen kommer från Thailand.