Här bjuder vi på receptet till en lättlagad förrätt eller mingelrätt gjord på kokt, rimmad skinka. Perfekt om du har julskinka över!
Skinkmousse
Ingredienser
10 portioner
350 g skinka, kokt rimmad
1½ dl consommé
½ dl sherry
4 blad gelatin
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk timjan
2 msk vatten
Till garnering:
10 skivor lufttorkad skinka
Gör så här
Värm ugnen till 125º. Lägg den lufttorkade skinkan på galler och låt torka ca 1 timme i ugn. Öppna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ångan.
Mixa kokt, rimmad skinka grovt. Blanda med grädde, kryddor och vatten till en smet.
Blötlägg gelatin i vatten 10 minuter. Blanda samman consommé och sherry. Värm lite av blandningen och smält gelatinbladen i den. Vänd ner consommé, sherry och gelatin i skinksmeten och blanda väl. Häll blandningen i snapsglas och ställ dem kallt 1 timme.
Servering:
Garnera med en torkad skinkskiva i varje glas.