Skinkmousse | Svenskt Kött

Skinkmousse

Här bjuder vi på receptet till en lättlagad förrätt eller mingelrätt gjord på kokt, rimmad skinka. Perfekt om du har julskinka över! 

Ingredienser

10 portioner

350 g skinka, kokt rimmad
1½ dl consommé
½ dl sherry
4 blad gelatin
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk timjan
2 msk vatten

Till garnering:
10 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

Värm ugnen till 125º. Lägg den lufttorkade skinkan på galler och låt torka ca 1 timme i ugn. Öppna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ångan.

Mixa kokt, rimmad skinka grovt. Blanda med grädde, kryddor och vatten till en smet.

Blötlägg gelatin i vatten 10 minuter. Blanda samman consommé och sherry. Värm lite av blandningen och smält gelatinbladen i den. Vänd ner consommé, sherry och gelatin i skinksmeten och blanda väl. Häll blandningen i snapsglas och ställ dem kallt 1 timme. 

Servering:
Garnera med en torkad skinkskiva i varje glas.

FLER RECEPT

Rulla till toppen