Bruschetta med lever, örtsallad och parmesan

Lever är så mycket mer än bara leverpastej på mackan. Med denna bruschetta med lever, örtsallad och parmesan hittar du ett förslag på hur lever kan förgylla en skiva rostat bröd på ett annat sätt en den vanliga leverpastejen.

Ingredienser

4 personer

300 g grislever, putsad
1 dl olivolja
4 skivor vitt surdegsbröd
25 g smör*
2 stora schalottenlökar, skivade
4 vitlöksklyftor, pressade
½ kruka persilja, hackad
2 citroner, finrivet skal och saft
2 msk grov senap

Örtsallad:
2 endive, plockade blad
2 äpplen, tunnskivade
½ kruka dill, plockad
½ kruka persilja, plockade blad
½ kruka färsk körvel, plockade blad
4 färska dragonkvistar, plockade blad
1 msk olivolja

Garnering:
40 g riven parmesan
grovmalen svartpeppar från kvarn
flingsalt

Gör så här

Skär levern i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olivoljan i en panna och stek levern ca 1 minut på varje sida. Ta upp levern och håll den varm. Stek sedan brödet i olivolja tills det är sprött.

Hetta upp smöret i pannan. Fräs schalottenlök och vitlök någon minut. Tillsätt persilja, citronskal citronsaft och senap. Fräs några minuter under omrörning. Ställ åt sidan.

Örtsallad: Skär ner endivebladen och lägg i en skål tillsammans med äppelskivorna. Tillsätt dill, persilja, körvel och dragon. Vänd ner olivoljan.

Servering: Lägg upp brödskivorna med leverskivorna på. Lägg på lök och skyn från pannan, samt örtsalladen. Toppa med parmesan, svartpeppar och flingsalt.

Tips! Parmesan kan ersättas med Västerbottensost.
* Välj laktosfritt smör så blir hela rätten laktosfri.

FLER RECEPT

Rulla till toppen