Varför är svenskt lamm bäst på hösten?
Det är på hösten som du ska passa på att unna dig svenskt lammkött. På hösten är det högsäsong för det färska, svenska lammköttet och då är det som bäst.
Traditionellt lammar tackorna på våren och lammen går till slakt på hösten efter avslutad betessäsong. Då har fåren och lammen betat gräs och örter i hagen hela sommaren, vilket ger en härlig smak på köttet.
» Läs mer om höstlamm
Visste du att lamm är bra naturvårdare?
Får och lamm är duktiga naturvårdare. Där de betar ser de till att landskapen hålls öppna och vackra. Och det gör i sin tur att blommor, fåglar och insekter kan leva gott. Får betar gärna också löv från olika slags träd och buskar, även taggiga, vilket gör att de är suveräna på att öppna upp igenväxta marker. Det bidrar till att höga natur- och kulturvärden kan bevaras i betesmarkerna.
» Läs mer om varför du ska välja svenskt lammkött här.