Urbenad lammstek har en hålighet i mitten som passar fint att fylla med kryddor. Här har vi valt en smakrik pesto på mynta och citron. Gott till är mjälla haricots verts.
Lammstek fylld med mynta- och citronpesto
Ingredienser
8 portioner
1 kg benfri lammstek
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Myntapesto:
2 dl persilja
3 msk färska myntablad
3/4 dl parmesan, riven
3/4 dl pinjenötter eller skalad mandel
saft och skal från ½ citron
2 krm salt
½ krm kajennpeppar
3/4 dl olivolja
2 stora vitlöksklyftor
Till servering:
haricots verts
rödvinssås
kokt färskpotatis
Du behöver också:
bryntstål
bindgarn
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Mintpesto:
Mixa persilja, mynta, parmesan och pinjenötter till peston. Tillsätt citron (skal och saft), och krydda. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills allt är väl blandat. Pressa ner vitlöken.
Fyll hålet efter benet i steken med pesto. Bind ihop med bindgarn och gnid in med salt och peppar. Lägg steken i en ugnssäker form. Stek till innertemperatur 65°, ca 1 timme Låt vila i folie 15 minuter.
Servering:
Skär upp steken i tunna skivor. Servera med haricots verts, rödvinssås och potatis.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Fylld lammstek med basilikasås och bulgur
Frikadeller i currysås med korngryn och mynta
Tomatpaj med kryddig fläskfilé, mynta och basilika
Stekt grishjärta med kryddiga kikärtor, mynta och stekt kål
Fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad
Bäserad fläskrulad med cidersås, fylld bakpotatis och ugnsrostade rotfrukter