Slottstek
En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.
En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.
Trött på gamla vanliga recept? Då ska du göra ett långkok med spansk inspiration. Traditionellt serveras köttet på ben, men om du vill kan du rensa köttet och servera det i såsen utan ben. Den här rätten är mustig och välsmakande, och imponerar på dina gäster.
En riktig sommarmiddag som består av kalvhögrev, som varsamt bakats i ugn, och citrondoftande primörer. Potatisen krossas med dill, smör och färsk lök. Receptet räcker till 6 personer, men kan dubbleras.
Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré.
Pulled pork kan serveras på många sätt. Det är trevligt att låta köttet vara en del av en plockmiddag, där var och en fyller sitt tortillabröd med valfria tillbehör.
Äpple och griskött passar fint ihop. Här kokar vi en fin skinkstek i äppeljuice och får på köpet en toppenfin buljong att laga en god sås av.
Kött med mycket bindväv och lite fett behöver sjuda länge för att bli mört och välsmakande. Här får köttet smak av såväl vinbärssaft som porter. Ofta säljs nätade stekar av nötkött under namnet ’nötstek av bog’ eller ’nötstek av fransyska’. Det är en sådan bit du ska använda till porterstek.
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Det här receptet är ett riktigt långkok, som sköter sig själv i ugnen. Passa på att laga långkok på hösten eller vintern, när det här är mustig och värmande mat. Rätten passar perfekt om du tänkt bjuda många gäster. Det mesta fixar du dagen före servering. Receptet är för 10 personer.
Denna gryta med fläsklägg i sefardiska smaker passar fint som värmande middag. Här serverar vi fläsklägg i en kryddig sefardisk sås som är mild men mustig.
Ett annat namn på Bryggarbiff är Sjömansbiff eller Boeuf Nelson. Det som skiljer bryggarbiffen från sjömansbiffen är att man har tomatpuré och morötter i bryggarbiff.
Rullen från nötkreaturet är en ganska hård styckningsdetalj. Den innehåller nästan inget fett, men har däremot gott om bindväv. Det betyder att den passar bra att tillagas länge i fuktig värme. På köpet får du stomme till en god sås att servera till.