Lammtunga

Tunga av lamm med sin rena köttig smak kan serveras med
exempelvis bulgur eller linser som smaksatts med citron och persilja.

Tillagning

Lammtunga kan tillagas på samma sätt som tunga från nöt och gris, men behöver kortare tillagningstid på grund av sin mindre storlek. Skölj tungan och koka den i saltat vatten. Efter kokningen, när tungan fortfarande är varm, drar man av skinnet.

Servera lammtungan nykokt med exempelvis bulgur eller linser som smaksatts med citron och persilja. Man kan även låta tunga kallna och skära den i tunna skivor till smörgåspålägg eller som använda ingrediens i en sallad eller pastarätt.

I butiken

Lammtunga kan beställas i butiker med manuell köttdisk. Beräkna cirka 75 gram till en pastasås, sallad eller på en buffé. Om tungan ska ätas till huvudrätt går det åt cirka 150 gram per portion.

Alla styckningsdetaljer av lamm

Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat